Blokzeep

Blokzeep

Bij Blokzeep zijn ze ervan overtuigd dat persoonlijke verzorging in de badkamer niet alleen milieuvriendelijker kan zijn, maar dat het ook móet veranderen. Elk jaar wordt er wereldwijd maar liefst 135 ton plastic gebruikt voor de productie van shampooflessen, zonder zelfs nog maar te denken aan de plastic flessen voor conditioner en douchegel. Een groot deel van dit plastic belandt op stortplaatsen, of nog erger, in de oceanen, waar het vele jaren blijft drijven.

Bovendien bestaat een gemiddelde shampoofles voor ongeveer 80% uit water, wat de hele wereld over wordt verscheept naar talloze badkamers in Nederland en andere landen. Blokzeep is van mening dat er een betere manier is om dit te doen. De oplossing? Duurzame verzorgingsproducten van Blokzeep!

Geen plastic = minder milieuvervuiling!
Tegenwoordig lijkt het bijna onvermijdelijk: plastic flessen voor shampoo, conditioner en douchegel. Deze producten belanden snel op de vuilnisbelt en doen er honderden jaren over om af te breken in de natuur. Veel van de producten die we gewend zijn in plastic verpakkingen te kopen, kunnen echter net zo goed in een meer natuurlijke verpakking worden aangeboden.

Bij Blokzeep zijn alle producten volledig vrij van plastic verpakkingen! Het karton dat ze gebruiken voor hun shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat het CO2-neutraal wordt geproduceerd en volledig biologisch afbreekbaar is, inclusief de inkt. Bovendien worden alle zepen met de hand gemaakt binnen Europa, en door hun hoge concentratie (één bar staat gelijk aan drie flessen shampoo) wordt er ook nog eens aanzienlijk bespaard op de uitstoot tijdens het transport.

Op deze manier draagt Blokzeep actief bij aan het verminderen van de milieubelasting en maakt het gebruik van milieuvriendelijke producten heel normaal.

Natuurlijke ingrediënten!
Bij tal van badkamerartikelen blijft het vaak onduidelijk welke ingrediënten er precies worden gebruikt. De lijst met bestanddelen oogt vaak mysterieus, en het is lastig te bepalen welke ingrediënten zowel duurzaam als veilig zijn voor je lichaam en haar.

Veel van deze producten bevatten bijvoorbeeld palmolie, waarvoor in Azië uitgestrekte regenwouden worden gekapt. Bovendien bevatten veel artikelen stoffen als SLS en parabenen om je haar en huid te reinigen, maar deze kunnen je huid irriteren en uitdrogen.

Daarom hebben de producten van Blokzeep uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De shampoo bars en conditioner bars zijn specifiek ontworpen zonder SLS en parabenen en zijn volledig vrij van palmolie. Bovendien zijn al onze Blokzeep-producten volledig veganistisch en niet op dieren getest!

Terug naar blog